Normal_notities_schrijven_papier_bril_leren_aantekeningen
Eind augustus gaat de training 'Ik leer leren' van start. Kinderen ontdekken tijdens deze training alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training, georganiseerd door Annelies Bobeldijk en Danny Bras, biedt leerlingen handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Dit meldt de Weekkrant. 
 
De cursus is bedoeld voor leerlingen uit groep 7/8 van het basisonderwijs. Zij worden door de training voorbereid op de middelbare school. Ook brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die vastlopen zijn welkom op de training. 
 
De cursus wordt gegeven in groepjes van 6 tot 8 kinderen. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van elk 1,5 uur, gegeven in Haastrecht of Oudewater. Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema behandeld aan de hand van een vaste structuur waarin  rust en activiteiten elkaar afwisselen. 
 
De training wordt verzorgd door een gecertificeerde 'ik leer leren'- trainer. Het ontdekken van de persoonlijke leerstrategie staat centraal. Daarom wordt iedere bijeenkomst afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.
 
Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/ikleerlerengroenehart of www.ikleerleren.nl
 
© Nationale Onderwijsgids