Normal_universiteit_twente

Vanaf vandaag kunnen middelbare scholieren vanaf VWO 4 online een proefcollege volgen bij de Universiteit Twente (UT). De scholieren, en andere belangstellenden, kunnen kiezen uit twee opleidingen: Communicatiewetenschap of International Business Administration. De introductielessen zijn bedoeld om jongeren te helpen bij hun studiekeuze, meldt de UT.

Van beide bacheloropleidingen zijn drie proefcolleges online gezet. Deze zijn gratis en vrijblijvend te bekijken. In twaalf minuten geven de colleges een beeld van wat de studie inhoudt. Elke introductieles heeft een ander thema dat met de opleiding te maken heeft. De proefcolleges Communicatiewetenschap zijn in het Nederlands, de lessen International Business Administration worden in het Engels gegeven.

De colleges zijn te bekijken op de bachelorwebsites van Communicatiewetenschap en International Business Administration. Daar kunnen scholieren ook hun kennis testen met een online quiz waarbij een docent de kennis toets over de stof die in het college werd besproken.

© Nationale Onderwijsgids