Normal_associatie_leerlingen_ors_lek_en_linge

Maar liefst 29 diploma’s: dat is het resultaat voor evenzoveel deelnemers aan de buitenschoolse cursus boekhouden, gegeven op ORS Lek en Linge.

Samen met hun docent Frank Hordijk heeft de groep vanaf november vorig jaar vijftien lange vrijdagmiddagen geploeterd op balansen, journaalposten en alles wat daarmee samenhangt. Op 11 maart vond het landelijke examen plaats, georganiseerd door de Associatie voor Praktijkexamens.

Vorige week kwamen de langverwachte uitslagen binnen. Alle inspanningen zijn bepaald niet voor niets geweest. Alle 29 kandidaten zijn geslaagd en kunnen met recht zeggen dat zij op ‘stevig’ niveau kunnen boekhouden. Niet voor niets wordt dit speciale diploma in het bedrijfsleven zeer gewaardeerd. Het geeft bovendien een vrijstelling voor een vak in het eerste of tweede jaar van diverse economische vervolgopleidingen in het HBO en het WO.

Trots
Lek en Linge is enorm trots op de 29 boekhoudbikkels, die een gemiddeld examencijfer van maar liefst 8,8 wisten te scoren. Van de enkele duizenden examenkandidaten in het land is bijna 82 % geslaagd, maar op Lek en Linge dus 100 %. Bijzonder, want de groep is relatief jong, met ongeveer de helft vierdeklassers en zelfs één derdeklasser.

De meeste cursisten hebben de smaak nu nog beter te pakken gekregen en gaan volgend seizoen meedoen aan twee aanvullende cursussen, die samen met het boekhouden leiden tot het diploma ‘MKB-ondernemer’ van dezelfde Associatie voor praktijkexamens. Weer buiten schooltijd, maar wel op ORS Lek en Linge.

Op de foto staan 27 van de 29 geslaagden. Dat zijn Thijs Beentjes, Robin Boon, Anne-Marieke Crum, Thom Degreef, Josje Diepeveen, Fabian Franje, Vera Gommans, Marnik van der Gun, Nathan Hamersma, Daniël Hordijk, Wesley Jimmy, Ingrid Jonker, Brian van Kalmthout, Rick Koot, Sander van de Lagemaat, Tim Noordhoorn, Wouter Oortwijn, Koen Peters, Stef de Rooij, Lennard Steinhoff, Lisa Uittenbogert, Joyce van Versendaal, Hein Vonk, Roland Walles, Tom van der Werf, Eveline Wilgenkamp en Davey Wölcken, samen met docent Frank Hordijk. Op het fotomoment konden Charif el Hasnaoui en Lani Soukotta niet aanwezig zijn.

© Nationale Onderwijsgids / Associatie voor Praktijkexamens