Normal_lotto
Aanstaande woensdag trekken de ouders van uitgelote Utrechtse kinderen naar het stadhuis om te protesteren tegen het 'ridicule lotingssysteem'. Ze hopen hiermee op korte termijn een oplossing te kunnen vinden voor de nijpende situatie op middelbare scholen, waardoor kinderen steeds vaker worden uitgeloot voor hun middelbare school naar keuze. 
 
“We willen hierbij aandacht vragen voor het ridicule lotingsysteem en proberen om zowel op de zeer korte termijn een oplossing te vinden voor het tekort aan plaatsen op kwalitatief goede middelbare scholen en tegelijkertijd een structurele oplossing vinden voor de lange termijn. Deze problemen bestaan al jaren en een oplossing is noodzakelijk en ook mogelijk.
Uiteindelijk moeten er voor de komende generaties voldoende plaatsen beschikbaar zijn op goede middelbare scholen in Utrecht. We willen hierbij in discussie gaan met de Wethouder van Onderwijs om naar structurele oplossingen te zoeken,” zo laten de organisatoren weten op de speciale Facebookpagina
 
Volgens de organisatoren is de situatie dusdanig dat kinderen niet enkel op de school van de 1e keuze worden uitgeloot, maar ook op de 2e, 3e en 4e. 
 
© Nationale Onderwijsgids