Normal_pesten_jongens_onherkenbaar

Drie middelbare scholen hebben bezwaar gemaakt tegen het tv-programma 'Project P: stop het pesten' van zender RTL 5. Voor het programma zijn geheime beelden gemaakt op de scholen. De scholen laten weten daar grote moeite mee te hebben. Dit meldt Trouw.

Het Goese Lyceum  in Goes dreigde producent Sky High en RTL 5 voor de rechter te slepen om te voorkomen dat de beelden werden uitgezonden. De rector van de school liet vandaag weten dat de school hierop is teruggekomen. Eerder dreigde het Einstein Lyceum in Hoogvliet al naar de rechter te stappen om de beelden te laten verbieden.

Ook CSG Het Noordik in Vriezenveen is boos over de werkwijze van het pestprogramma. Directeur Wim Drenth van Het Noordik noemt het “levensgevaarlijk” dat er in het geheim beelden zijn gemaakt. “Als opnames over pesten zo maar lukraak in de openbaarheid komen, doet dat meer kwaad dan goed”, zegt de directeur. Het Noordik werkte mee aan het programma maar stelde wel voorwaarden. Zo mogen leerlingen niet herkenbaar in beeld gebracht worden en mogen ze later geen last krijgen van de opnames.

Een woordvoerster van RTL heeft laten weten dat nu er overlegd wordt met Sky High.


© Nationale Onderwijsgids