Normal_technische_universiteit_eindhoven__alleen_voor_tue___11_

Een technische studie wordt steeds populairder onder studenten. Voor 2015 meldden zich bij de TU Delft vijf procent meer studenten dan in 2014.  Het aantal eerstejaars aan de TU Eindhoven is zelfs met 14 procent gegroeid. Dit staat in contrast met veel andere universiteiten, waar juist minder aanmeldingen waren door eerstejaars studenten. Dit meldt NOS.

Het lijkt erop dat een jarenlange campagne vanaf 2004 voor studies op het gebied van natuur en techniek effect heeft gehad. Het Platform Bèta Techniek (PBT) spreekt van een versnelling in de groei, mede dankzij het Techniekpact, dat als doel heeft de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector te verbeteren. Volgens het PBT wordt ernaar gestreefd dat 40 procent van de studenten kiest voor een technische studie.
 
De FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, zegt dat opgeleide technici hard nodig zijn. Er zijn nu al niet genoeg mensen om de vacatures te vullen. Door de groeiende economie zal de vraag naar technici alleen maar toenemen. Daarnaast zullen ook op andere gebieden steeds meer opgeleide technische mensen nodig zijn. In de gezondheidszorg zullen bijvoorbeeld op termijn robots worden ingezet om zorg op afstand te bieden.
 
© Nationale Onderwijsgids