Logo_dja

De Jonge Akademie, het zelfstandige platform van jonge topwetenschappers van de KNAW, heeft tien nieuwe leden gekozen. Daarvan zijn vijf leden verbonden aan de Universiteit Utrecht. De Jonge Akademie benoemt elk jaar tien nieuwe leden die zich bewezen hebben op wetenschappelijke kwaliteit en een brede belangstelling laten zien voor de wetenschap. Dit melden de KNAW en Universiteit Utrecht.

Het platform De Jonge Akademie houdt zich bezig met beleid, communicatie en interdisciplinariteit binnen de wetenschap met de nadruk op de visie van jonge onderzoekers daarop. Een benoeming bij De Jonge Akademie is voor vijf jaar. De Akademie kiest haar nieuwe leden uit onderzoekers die minder dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd. De officiële installatie van de nieuwe leden vindt plaats op 29 maart 2016 in het Trippenhuis van de KNAW.

De vijf nieuwe leden verbonden aan de Universiteit Utrecht zijn de bètawetenschappers Pieter Bruijnincx (Anorganische chemie & katalyse) en Christiaan Vinkers (Psychiatrie) en de sociaalwetenschappers Belle Derks (sociale en organisatiepsychologie), Rens van de Schoot (toegepaste statistiek) en Stefan van der Stigchel (psychologische functieleer).

De andere vijf leden zijn afkomstig van de Technische Universiteit Delft (Alexandr Iosup – technische informatica en Behnam Taebi – techniekfilosofie), de Universiteit Twente (Tationa Filatova – milieueconomie) en het Erasmus MC Rotterdam (Liesbeth van Rossum – interne geneeskunde). Meer informatie over de nieuwe leden en hun wetenschappelijke profiel is te vinden op www.knaw.nl.

© Nationale Onderwijsgids