Normal_geslaagd_afgestudeerd_slagen_diploma

De Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs wordt dit jaar op 8 december voor de derde keer uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en Defence for Children. De jury heeft inmiddels uit de ingezonden scripties vijf kandidaten genomineerd die in aanmerking komen voor de prijs. Dat meldt Defence for Children.

De genomineerden zijn: Machteld van Werven over de rechtspositie van minderjarige staatlozen in Nederland, Yvonne ten Kate over een analyse van de herijking van het beleid voor alleenstaade minderjarige vreemdelingen, Tim van de Meijdenberg over de uitbreiding van kindereuthanasie naar 12-minners in Nederland, Marije Meijer over de rol van kinderbeschermingsmaatregelen in het vreemdelingenrecht en tot slot Noortje Mulder over ouderlijk toezicht en het recht op privacy van het kind in de digitale samenleving.

De scriptieprijs wordt op dinsdag 8 december om 15:00 uur in het Kinderrechtenhuis in Leiden uitgereikt. Voorafgaand wordt een presentatie gegeven door Corrien Ullersma, advocate Migratierecht bij Van der Woude De Graaf Advocaten te Amsterdam, met als titel: 'Hoeveel kind is een vluchtelingenkind? Perspectief op kinderrechten in het migratierecht'.

De kinderrechtenscriptieprijs is ingesteld ter ere van professor Jaap Doek vanwege zijn bijzondere verdiensten op het terrein van kinderrechten, binnen Nederland en wereldwijd. De scriptieprijs bestaat onder andere uit een bezoek aan het VN-Kinderrechtencomité in Genève en een geldbedrag.

© Nationale Onderwijsgids