Normal_universiteit_maastricht_2

Tijdens de jaarlijkse Student Research Conference (SRC) van de VSNU op 11 november heeft Guna Schwanen, studente Gezondheidswetenschappen aan Maastricht University, de Student Research Award gewonnen voor het beste bacheloronderzoek van Nederland en Vlaanderen in de categorie ‘recht, economie en maatschappij’. Ze ontving deze prijs voor haar onderzoek naar de relatie tussen zelfcompassie en sociale angst. Dat meldt Maastricht University.

De SRC is een jaarlijkse conferentie met als doel bacheloronderzoek in de schijnwerpers te zetten en het enthousiasme van studenten voor wetenschappelijk onderzoek aan te wakkeren en te vergroten. Studenten krijgen de unieke kans hun undergraduate onderzoek aan elkaar en aan een breed publiek te presenteren. Tevens krijgen zij de mogelijkheid om de wetenschappelijke praktijk te ervaren door een conferentie te bezoeken.

De Student Research Award wordt toegekend door een jury van hoogleraren, docenten en lectoren. Zij letten op de kwaliteit van het onderzoek, maatschappelijke relevantie, originaliteit en presentatievaardigheden van de student. De geselecteerde papers worden gepubliceerd in een e-journal. Als excellente FHML studente nam Schwanen deel aan het Marble+ programma van de FHML.

© Nationale Onderwijsgids