Normal_50843974_71e0273cd3_b

De vermiste Nederlandse geneeskundestudent, die sinds woensdag vermist wordt, is waarschijnlijk in een rivier gevallen waarin nijlpaarden en krokodillen zwemmen. In Oeganda is kleding gevonden die vermoedelijk van de student zijn. Dat heeft een lokale politiecommandant tegen RTL Nieuws gezegd. De studente verdween spoorloos na een korte wandeling. Dat meldt RTL Nieuws.

De student reisde samen met twee andere Nederlandse studenten naar Kampala. De meiden doen een geneeskundestage en zouden daarna een rondreis gaan maken.  Volgens een lokale politiecommandant zijn er bij de rivier waar de student ging wandelen sporen gevonden, die zeer waarschijnlijk van de vrouw zijn. “Er zijn meerdere kledingstukken gevonden. En een tas”, dat meldt de politiecommandant.

De kans is groot dat de spullen van de vermiste studente zijn. De politiecommandant laat weten dat ze vermoeden dat de vrouw in de rivier is gevallen. De speurhonden die zijn ingezet leiden de politie naar hetzelfde punt. Het gaat om een gevaarlijke rivier, omdat het vol zit met nijlpaarden en krokodillen.

De moeder van de student was al in Oeganda om haar dochter te bezoeken. Twee medewerkers van de Nederlandse ambassade zijn afgereisd naar het gebied om te helpen en de moeder van het meisje bij te staan. De Oegandese politie heeft duikers ingezet en een helikopter.

© Nationale Onderwijsgids