Logo_logo_vsnu

Namens de veertien Nederlandse universiteiten heeft voorzitter Karl Dittrich van de VSNU eerder deze week het Kennis- en Innovatiecontract 2016-2017 getekend. Met het contract gaan de universiteiten een samenwerking aan met het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen, kennispartijen en overheden op diverse belangrijke thema's in innovatie. Dit meldt de VSNU.

De samenwerking tussen bovengenoemde topsectoren is enkele jaren geleden al in gang gezet maar wordt met dit contract nog eens bekrachtigd. Het versterken van de contacten tussen wetenschap en bedrijfsleven is volgens de VSNU belangrijk voor het innovatief vermogen van Nederland.

De Nederlandse economie kan goed concurreren met andere sterke spelers wereldwijd. Onlangs steeg ons land van plaats 8 naar plaats 5 op de ranglijst van meest concurrerende economieën in de wereld, de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum. Deze positie heeft Nederland te danken aan de samenwerking van het bedrijfsleven met kennisinstellingen en de overheid. Het Kennis- en Innovatiecontract moet deze samenwerking in stand houden. Daarnaast blijft het van belang dat het kabinet en het bedrijfsleven blijven investeren in de wetenschap, ook buiten de topsectoren, zo benadrukken de universiteiten.

© Nationale Onderwijsgids