Logo_laks_scholier_school_arendjan_7499

Per 1 september 2015 neemt Jelmer Hoogland namens scholierenorganisatie Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) als waarnemer plaats in het bestuur van Stichting Studiekeuze123. Studiekiezers kunnen op de website www.studiekeuze123.nl alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland vergelijken om zo te komen tot een goede studiekeuze. Daarmee bevindt Studiekeuze123 zich op het snijvlak van het voortgezet en het hoger onderwijs. Door de aanwezigheid van het LAKS in het bestuur kan deze brugfunctie nog beter worden ingevuld, zo meldt LAKS.

Ingrid Kolkhuis Tanke, directeur van Studiekeuze123: “Studiekeuze123 is al vanaf haar oprichting in 2006 een unieke samenwerking tussen de Vereniging Hogescholen, VSNU, NRTO en de studentenorganisaties ISO en LSVb. Deze organisaties hebben er destijds voor gezorgd dat er een onafhankelijke website is ontwikkeld waar studiekiezers objectieve studiekeuze-informatie over alle erkende opleidingen in Nederland kunnen vinden. Ik vind het dan ook heel fijn dat het LAKS namens de scholieren – de grootste doelgroep van onze website – actief gaat meedenken over het beleid van Studiekeuze123.”

“Het LAKS zet zich in voor alles wat met het voortgezet onderwijs te maken heeft”, zegt Jelmer Hoogland, algemeen bestuurslid van het LAKS. “Je studiekeuze is daar een belangrijk onderdeel van. Zodra je aan de slag gaat met je profielkeuze, ben je eigenlijk al bezig met jouw toekomstige loopbaan. De afgelopen jaren hebben we inhoudelijk al regelmatig samengewerkt met Studiekeuze123. Doordat we nu in het bestuur zitten kunnen we nog meer vanaf het begin meedenken over nieuwe ontwikkelingen. En er natuurlijk voor zorgen dat de wensen van de scholier goed worden gehoord.”

Studiekeuze123 is een onafhankelijk samenwerkingsverband van het ministerie van onderwijs, studenten (ISO en LSVb) en hoger onderwijsinstellingen (Vereniging Hogescholen, VSNU en NRTO). 

© Nationale Onderwijsgids