Normal_man_vrouw_werk_baan_emancipatie346

Als aanvulling op de huidige benadering om werkzoekenden aan werk te helpen, start er weer een LeerWerkRoute voor hoogopgeleide jongeren in de regio Zoetermeer. Met de LeerWerkRoute biedt gemeente Zoetermeer hoogopgeleide jongeren, in principe zonder uitkering, hulp om aan werk te komen door middel van begeleiding in de vorm van trainingen op het gebied van sollicitatie-, presentatie- en netwerkvaardigheden. Op 7 september is er een voorlichtingsbijeenkomst. Dit meldt de gemeente Zoetermeer. 

Ondanks een mooi hbo- of wo- diploma kunnen jongeren al enige jaren moeilijk een baan vinden. Sinds begin dit jaar is er voor hen de LeerWerkRoute. Afgestudeerde hoogopgeleide jongeren (onder de 27 jaar) in de regio worden intensief begeleid. Wethouder Taco Kuiper: "Afgelopen periode is gebleken dat de LeerWerkRoute de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Jongeren die vorig seizoen hebben meegedaan zijn enthousiast over het traject. Ze leren zich vol zelfvertrouwen op een unieke manier te profileren."

Tijdens de LeerWerkRoute krijgt een groep deelnemers een handvat mee om actief en vol vertrouwen op pad te gaan. De presentatie-, sollicitatie-, en netwerkvaardigheden worden getraind in wekelijkse bijeenkomsten waar elke week een ander onderwerp wordt behandeld, zoals pitchen, het schrijven van een sollicitatiebrief, netwerken en LinkedIn. Ook bezoeken de jongeren bedrijven. Als extra middel kunnen de deelnemers een leerwerkcheque ontvangen, waarmee ze een bepaalde periode aan de slag kunnen bij een zelf gekozen bedrijf en waarmee er 750 euro netto besteed kan worden aan een opleiding.

Op 7 september is er een voorlichtingsbijeenkomst in Ter Zake Het Ondernemershuis. Jongeren onder de 27 jaar, in de regio Zoetermeer, met een afgeronde hbo- of wo- opleiding en zonder werk, zijn van 15.00 – 16.00 uur welkom om kennis te maken met de voordelen van de LeerWerkRoute. Aanmelden kan via Vincent Laureijs, Coördinator Leerwerkcheque, via v.laureijs@zoetermeer.nl. 

© Nationale Onderwijsgids