Logo_tilburg_university_logo

Tijdens de Opening van het Academisch Jaar 2015 van Tilburg University op 31 augustus spreekt eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans over ‘The Rule of Law in Europe’. Kim Lane Scheppele, hoogleraar sociologie van Princeton, reageert met een lezing getiteld ‘A Europe of Values’. Het thema van de academische zitting is 'Advancing Society'. Dat meldt Tilburg University.

Voorzitter van het College van Bestuur Koen Becking en rector magnificus Emile Aarts zullen eveneens het woord nemen. Becking staat stil bij de verantwoordelijkheid van de universiteit om de samenleving vooruit te helpen. Emile Aarts wijst op de noodzaak om daarbij nauw samen te werken met andere kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid en een duidelijke profilering van de universiteit. Drie alumni en studenten vertellen over hun bijdrage aan 'Advancing Society'.

De introductieweek voor studenten, het Tilburg Orientation Program, is op maandag 24 augustus van start gegaan met zo’n 2700 studenten, van wie 2562 van Tilburg University. Dat zijn er 527 meer dan vorig jaar en het is het hoogste aantal introductiestudenten ooit bij de universiteit gemeten. Bijzonderheden in het programma zijn de Tilburg City Brunch op woensdagmiddag 26 augustus voor 4.000 studenten van zowel Fontys als Tilburg University op vier verschillende locaties in het centrum van de stad. Chef-kok Rudolph van Veen komt een kookdemo geven, waarbij hij gebruik maakt van restjes eten uit de typische studentenkoelkast.

© Nationale Onderwijsgids