Normal_holland_scholarship_ontbijt

Vanmorgen heeft minister Bussemaker de eerste 40 beurzen van het Holland Scholarship uitgereikt aan Nederlandse en internationale studenten. Ze deed dit tijdens een uitgebreid ontbijt op luchthaven Schiphol. Het Holland Scholarship is het nieuwe nationale beurzenprogramma voor Nederlandse en internationale studenten. Dat meldt EP-Nuffic.

Tijdens een ontbijt op Schiphol sprak minister Bussemaker samen met bestuurders van hogeronderwijsinstellingen met studenten die dit jaar een beurs ontvangen. Dit waren zowel Nederlandse studenten die naar het buitenland gaan, als internationale studenten die in Nederland komen studeren. Bijvoorbeeld Erik-Jan van der Wal, student aan de NHL. Hij gaat voor zijn studie naar Guangzhou in China. “Ik wilde altijd al meer zien van de wereld en kijk er naar uit om Chinees te leren. Daarnaast hoop ik inzicht te krijgen in hoe Chinezen tegen logistieke problemen aankijken, dat sluit namelijk perfect aan op mijn studie in Nederland”, zegt Van der Wal. Een buitenlandse studenten die naar Nederland komt is Rita González Ortega uit Mexico. Zij gaat Creative Industries studeren aan de Radboud Universiteit.

Het Holland Scholarship is een beurs van het ministerie van Onderwijs en 48 Nederlandse hogescholen en universiteiten. Zij stellen per collegejaar 1.536 beurzen beschikbaar, gelijk verdeeld over Nederlandse en internationale studenten. De beurs is enerzijds bedoeld voor Nederlandse studenten die een studie, stage of onderzoek willen doen buiten de Europese Economische Regio (EER). Anderzijds is de beurs een profileringsinstrument voor het Nederlandse hoger onderwijs. Met als doel internationale talentvolle studenten van buiten de EER te stimuleren om in Nederland te studeren.

© Nationale Onderwijsgids