Normal_universiteit_maastricht_2

Op zondag 2 augustus is de eerste Nederlandse Ironman triathlon gehouden in Maastricht. Aan het grootste duursportevenement ter wereld gingen ongeveer duizend professionele atleten en liefhebbers uit 47 landen de ultieme uitdaging aan: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen in en rond Maastricht. Ook de Universiteit Maastricht was goed vertegenwoordigd, met drie deelnemers in het pro-klassement en twee Ironman Relay teams. Dat meldt de Universiteit Maastricht.

UM-alumnus Bas Diederen behaalde de eerste plaats. Sarissa de Vries, student aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences eindigde bij de dames op de tweede plaats. UM student (ook FHML) Bart Candel viel uit na ruim 20 km lopen.

In de Team Relays namen twee UM-teams deel: de heren Edo van der Meer (zwemmen), Maarten van Kooij (fietsen) en Jos Timans (hardlopen) eindigden op de eerste plaats. Het damesteam, met Veronique Vasseur (zwemmen), Ymke van Buuren (wielrennen) en Astrid Horstman (hardlopen), behaalde een mooie 13e plaats. Ook het deelnemersveld bij de amateurs bestond uit de nodige UM-deelnemers, zoals Rik Crutzen (docent bij FHML).

© Nationale Onderwijsgids