Logo_tranzo

Onderzoekscentrum Tranzo heeft twee substantiële subsidies ontvangen voor onderzoek. Tranzo is het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Tilburg University. 

Tranzo heeft diverse zogenoemde academische werkplaatsen waarin samen met praktijkinstellingen wordt gewerkt aan innovatie. De onlangs gestarte academische werkplaats Jeugd werkt aan de verbetering van de toegang tot jeugdzorg. Van ZonMw kreeg Tranzo een subsidie van 300.000 euro voor het programma voor een periode van drie jaar in vier gemeenten in West-Brabant. Een tweede subsidie van 500.000 euro werd toegekend aan het project 'Geweld tegen Psychiatrische Patiënten', eveneens voor de duur van drie jaar.

Tranzo bestaat dit jaar 15 jaar. Dit lustrum wordt gevierd met een symposium op 14 september 2015. Op het symposium, met als titel 'Together we care', is er aandacht voor de onderwerpen sociale innovatie en co-creatie tijdens diverse interactieve sessies. Deelname aan het symposium is gratis, aanmelden kan via de website van Tilburg University.

© Nationale Onderwijsgids