Normal_rsm_erasmus_universiteit_rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft de winnaars van de universitaire prijzen bekendgemaakt. Tijdens de Opening van het Academisch Jaar op maandag 31 augustus worden de prijzen uitgereikt aan wetenschappers, studenten en medewerkers als erkenning van bijzondere prestaties. Dit jaar is Beatrice de Graaf, voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda, gastspreker tijdens de opening. Dat meldt EUR.

Winnaar van de Onderzoeksprijs is Veerle Bergink. Zij richt haar onderzoek op vrouwen met een psychose en depressie, ontstaan na de bevalling. Docent en onderzoeker Mijke Slot is de winnaar van de Onderwijsprijs. Volgens de jury legt Slot in haar onderwijs echt de verbinden met de student, is ze een enthousiaste docent en zeer actief betrokken bij onderwijsinnovaties, waaronder de eerste MOOC's vanuit de Erasmus Universiteit. Elina Vessonen, researchmasterstudent, sleepte de Prof. G.W.J. Bruinsprijs in de wacht. Het onderwerp van haar masterscriptie – concepten in de wetenschap – is volgens de jury uitdagend en geeft een interessante reflectie, zowel op methodologisch als interdisciplinair vlak.

Bestuurskundige José Nederhand won de prijs Prof. H.W. Lampersprijs. De jury gaf aan erg onder de indruk te zijn van haar wetenschappelijke ervaring en het daaruit voortvloeiende aantal publicaties waarbij ze eerste auteur en co-auteur is. Winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs is socioloog Arend van Haaften. De jury vond het onderwerp van zijn scriptie – 'Het maatschappelijk middenveld als sociale incubator'- zeer relevant voor Rotterdam als superdiverse stad. De conclusies zouden sterk en zeer bruikbaar zijn voor beleidsmakers.

Tot slot worden er twee individuele Top Support Awards uitgereikt een ondersteunende medewerkers die zich hebben onderscheiden door een bijzonder positieve bijdrage aan de bedrijfsvoering. Winnaars zijn Diana Hoek, senior eventmanager Marketing & Communicatie en Job van Maurik, executive director Erasmus University College. 

© Nationale Onderwijsgids