Logo_nwo_logo__stagaire-pc_s_conflicted_copy_2014-02-17_
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft zes onderzoekers in de geesteswetenschappen financiering toegekend ter waarde van vier miljoen euro. De onderzoeken vinden plaats in het kader van de Vrije Competitie geesteswetenschappen, georganiseerd door NWO Geesteswetenschappen, zo meldt de instantie. 
 
NWO heeft een zestal onderzoeksvoorstellen goedgekeurd voor deelname aan de competitie. Er zijn geen thematische randvoorwaarden voor toekenning van de financiering. De Vrije Competitie stelt geld beschikbaar voor de beste geesteswetenschappelijke onderzoeksvoorstellen. Een programma moet daarbij wel uit minimaal twee deelprojecten met onderlinge samenhang bestaan. 
 
De financiering is toegekend aan de onderzoekers: Peter Bisschop van de Univerisiteit Leiden, Mario Damen van de Universiteit van Amsterdam, James Kennedy van de Universiteit Utrecht, Kim Knibbe van de Rijksuniversiteit Groningen, Emiel Krahmer van de Universiteit van Twente en Teun Tieleman van de Universiteit Utrecht. 
 
© Nationale Onderwijsgids