Logo_logo_technische_universiteit_tu_delft

Het aantal internationale studenten dat een master volgt aan de Technische Universiteit (TU) Delft stijgt snel. De universiteit verwacht dat het aantal studenten dit jaar 40 procent hoger ligt dan vorig jaar. Dit meldt Omroep West. 

De universiteit verwacht dat er dit jaar ongeveer 2000 studenten vanuit het buitenland een master komen volgen in Delft. Het merendeel van deze studenten komt van buiten de Europese Unie. 
 
De TU heeft ongeveer 4500 aanmeldingen ontvangen. Hiervan voldeden 3000 aan de gestelde eisen. De aangenomen studenten moeten in de komende weken hun collegegeld overmaken en de inschrijving bevestigen. De universiteit verwacht dat hier ook nog studenten bij af zullen vallen. "In die laatste fase vallen gewoonlijk nog de nodige studenten af die toch voor een andere universiteit kiezen," aldus de universiteit. 
 
Vice-voorzitter van de universiteit, Anka Mulder, denkt dat de internationale reputatie van de universiteit de oorzaak is achter de stijging. "Studenten uit het buitenland die voor de TU Delft kiezen hebben vaak van anderen gehoord dat onze opleidingen goed zijn en dat ze het hier naar hun zin hebben."
 
© Nationale Onderwijsgids