Logo_download
De Rijksuniversiteit Groningen is blij dat Friesland haast maakt met de uitvoering van het onderzoek naar de haalbaarheid van een universitaire vestiging in Leeuwarden. De Rijksuniversiteit Groningen maakte in januari bekend dat zij een elfde faculteit wil openen, in Leeuwarden. Dit meldt de Leeuwarder Courant. 
 
Met het openen van de University Campus Fryslân (UCF) komt het universitair onderwijs na twee eeuwen weer terug in de provincie Friesland. De Rijksuniversiteit Groningen wil een faculteit in Leeuwarden openen omdat ze haar positie als universiteit van het noorden wil versterken 'door in een hechte samenwerking met de hogescholen in Leeuwarden gebruik te maken van de bestaande infrastructuur in de regio.'
 
Op 19 mei werd echter bekend dat de dependance mogelijk een jaar later open gaat dan initieel gepland. De vertraging wordt veroorzaakt door de Provincie meer onderzoek wil voordat zij akkoord gaan met de financiering voor de opleiding in Leeuwarden. De Provincie is een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van een universitaire vestiging in Leeuwarden. 
 
Decaan Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen is tevreden met de haast die de Provincie heeft bij de uitvoering van het onderzoek. Deze week maakte gedeputeerde Sander de Rouwe duidelijk dat de provincie in augustus helderheid wil hebben over de haaldbaarheid. “Het is goed nieuws dat de vaart erin blijft'', zegt De Vries.
 
© Nationale Onderwijsgids