Normal_digitaal

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) organiseert van 26 tot en met 29 oktober 2015 de Internationale Privacyconferentie met als thema 'Building bridges'. Thema is de bescherming van persoonsgegevens in verschillende rechtsstelsels, die op zeer uiteenlopende wijze in wetgeving is vastgelegd. De conferentie borduurt voort op een project waaraan privacydeskundigen van de Universiteit van Amsterdam meewerkten. Zij zullen hun resultaten presenteren op de conferentie. Dit meldt het CBP. 

Tijdens de conferentie zullen privacyexperts van over de hele wereld praktische en pragmatische oplossingen bespreken die tot doel hebben te zorgen voor een betere privacybescherming. De registratie voor de conferentie is geopend.

De conferentie borduurt voort op het 'Privacy Bridges' project dat de CBP-voorzitter, Jacob Kohnstamm heeft geïnitieerd. In dit project werken Amerikaanse en Europese privacydeskundigen onder leiding van het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) aan praktische en pragmatische oplossingen, aan 'privacybruggen'. Zij presenteren hun resultaten tijdens de conferentie. De deelnemers van de conferentie zullen de uitkomsten bediscussiëren en verder verrijken.

De Internationale Privacyconferentie wordt gehouden in de Passenger Terminal Amsterdam. De conferentie kent een open en een besloten deel. Tijdens het openbare deel op 28 en 29 oktober gaan privacyexperts uit de private en publieke sector, universiteiten, ngo' s en toezichthouders van over de hele wereld met elkaar in discussie. Het besloten deel op 26 en 27 oktober betreft de jaarvergadering van privacytoezichthouders en is alleen toegankelijk voor geaccrediteerde organisaties. 

© Nationale Onderwijsgids