Normal_kind5

Vandaag wordt in het Emma Kinderziekenhuis AMC de nieuwe digitale poli, cyberpoli, voor jongeren met een schildklieraandoening gelanceerd. Jongeren kunnen bij de nieuwe poli terecht onder meer met vragen over het combineren van hun ziekte met school en studie en het omgaan met vrienden en schoolgenoten of collega's. Dit meldt de Schildklier Organisatie Nederland, de patiëntenorganisatie voor schildklier-patiënten. 

De cyberpoli is 24/7 beschikbaar en helpt jongeren met hun vragen over de schildklier of hypofyse (als deze leidt tot een te traag werkende schildklier). De poli is een initiatief van de Stichting Artsen voor Kinderen, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, het AMC en Schildklier Organisatie Nederland. 

Aan de poli zijn artsen, verpleegkundigen, orthopedagogen en natuurlijk jonge schildklierpatiënten als ervaringsdeskundigen verbonden. De cyberpoli voor jonge schildklierpatiënten is onderdeel van een project waarbij meerdere cyberpoli’s voor diverse ziektebeelden zijn ondergebracht. Jongeren hoeven door de poli niet meer te wachten tot de controle van de specialist, maar kunnen direct terecht met vragen over hun ziekte. De jongeren kunnen onder meer bij de cyberpoli terecht als zij vragen hebben over het combineren van hun ziekte met school of met een studie. Ook als zij problemen ervaren of vragen hebben over de omgang met vrienden, schoolgenoten of collega's dan kunnen ze die op de cyberpoli ter berde brengen. 

Op 27 mei om 15.00 uur staat de lancering gepland.  

© Nationale Onderwijsgids