Normal_vlag_canada

Onder leiding van minister Bussemaker van Onderwijs gaat de Vereniging van Universiteiten (VSNU) samen met een delegatie van Nederlandse hogescholen en universiteiten op onderwijsmissie naar Canada. De hoger onderwijsmissie is van woensdag 27 mei tot en met vrijdag 29 mei. Het doel is om de aantrekkelijkheid van het Nederlandse hoger onderwijs te laten zien. Ook moeten de banden tussen Canadese en Nederlandse hoger onderwijsinstellingen versterkt worden. Dat meldt VSNU.

De onderwijsmissie valt samen met een economische missie en Staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Canada. De VSNU vindt het verrassend dat er maar een beperkt aantal Canadese studenten in Nederland studeren, gezien dat er meer dan een miljoen Canadezen zijn met Nederlandse roots. De onderwijsmissie moet hier verandering in brengen en de banden versterken.

Tijdens de onderwijsmissie promoten hogescholen en universiteiten Study in Holland. De focus hierbij ligt op het grote aanbod van Engelstalige studieprogramma's in Nederland en de hoogwaardige kwaliteit van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Het bezoek aan Canada is op Twitter te volgen op hashtag #MissieCanada. 

© Nationale Onderwijsgids