Normal_universiteit_maastricht_2

De Universiteit Maastricht start ook met het aanbieden van de Massive Open Online Course (MOOC). Deze eerste MOOC van de universiteit gaat over Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). De medewerkers van de universiteit worden uitgenodigd om mee te werken aan de eerste pilot van de MOOC. Deze pilot start op maandag 11 mei en duurt acht weken. Dit meldt de Universiteit Maastricht.

Met de resultaten van de pilot wil de universiteit onder andere inzicht krijgen in de combinatie van MOOC's en PGO. Na de pilot gaat de eerste MOOC van de universiteit in september van start. Bij deze MOOC draait het om online werken in kleine groepen vanwege het onderwerp PGO. Deelnemers krijgen de mogelijkheid hun eigen groep te vormen of kunnen op eigen verzoek automatisch aan een groep worden toegewezen.

Aan het einde van de MOOC zit geen examen. Als deelnemers de MOOC afmaken en voldoende bijdragen aan het groepswerk krijgen zij een certificaat van deelname. Meer informatie over de nieuwe MOOC op de universiteit is te vinden op de website.

© Nationale Onderwijsgids