Normal_universiteit_twente_ut_2

Student Ties de Kock van de Universiteit Twente (UT) heeft de Challenge School en Toekomst gewonnen. De tweedejaars masterstudent Information and Software Engineering heeft de beste banen-app ontwikkeld. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft de prijs uitgereikt aan de student. Dit meldt Universiteit Twente.

De student krijgt voor zijn app, met de naam Vooruitzicht, een geldbedrag van zesduizend euro om deze verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen. Het doel van de app is om mbo-studenten te helpen een bewustere studiekeuze te maken door niet alleen uit te gaan van interesses, maar ook van de kans op een baan.

Nog een genomineerde UT-student was Djuri Baars, student Business Information Technology. Hij ontwikkelde de app Werkbezorgd. Deze applicatie schets het gehele pad van studie tot aan droombaan. De app kan op basis van cito-scores en beroepskeuzes geschikte middelbare scholen, opleidingen en het bijpassende vakkenpakket uitzoeken. Ook Baars krijgt een financiële bijdrage om de app verder te ontwikkelen.

De Challenge School en Toekomst is een iniatief van de organisatie Open Onderwijs Data, die moet helpen alle beschikbare data over het onderwijs beter te ontsluiten voor de onderwijssector. Minister Bussemaker daagde de jonge app-ontwikkelaars in de Challenge uit om de match tussen vraag en aanbod van stages en banen voor jongeren en starters te verbeteren. 

© Nationale Onderwijsgids