Normal_race_of_the_classics

Vandaag gaat de 27e editie van de Race of the Classics van start. Bij dit jaarlijks terugkerende evenement strijden 550 studenten, afkomstig van verschillende hogescholen en universiteiten uit het hele land, met elkaar in 23 tallships. Een week lang wordt er geraced tussen Nederland, België en Engeland. Dit meldt Stichting Race of the Classics.

Vandaag zou de showstart plaatsvinden, waarbij de 23 schepen gezamenlijk de maas afvaren. Vanwege de storm in Nederland liggen de boten nog voor onbepaalde tijd voor anker in de Veerhaven van Rotterdam. Wanneer de schepen echt beginnen aan de race is onbekend.

Met de race kunnen verschillende prijzen gewonnen worden. De overall winnaar krijgt de Challenge Cup. Het Gouden Kompas gaat naar het schip dat als eerste de finish bij Engeland bereikt. Dan is er nog de Media-award voor het team dat het beste gebruik heeft gemaakt van de media. Het best georganiseerde team krijgt de Race Achievement Award.

De zogenoemde 'Rees' is 27 jaar geleden bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie, om de onderlinge contacten tussen studenten van verschillende opleidingen te bevorderen. De organisatie streeft er nu ook naar om de contacten tussen studenten en het bedrijfsleven te stimuleren. 

© Nationale Onderwijsgids