Normal_studentenkamers

Als het gevolg van het schrappen van een wet door het kabinet, kunnen vanaf volgend jaar alle huizen in Enschede een studentenhuis worden. In Enschede zijn er nu in buurten met veel kamerbewoning een maximum opgelegd. Hiermee moet de leefbaarheid en sociale cohesie in stand blijven. De gemeente Enschede heeft tot eind dit jaar om met een oplossing te komen. Dit meldt RTV Oost. 

Door het opgelegde maximum van de gemeente, mogen maar een beperkt aantal panden met kamers voor onder andere studenten en buitenlandse werknemers zijn. Voor dit jaar was er al een stop toegeroepen aan het aantal kamers. Een wijk naast de universiteit in Enschede zou nu al last hebben van de vele studentenhuizen en was al ver in bespreking met het stadsdeel om tot een oplossing te komen. De bewoners waren door de bezwarencommissie in het gelijk gesteld in hun strijd tegen een studentenhuis, maar hebben nu te horen gekregen dat die hele procedure voor niks is geweest en de studenten gewoon kunnen blijven.

De gemeente Enschede zou nu druk bezig zijn om een oplossing voor het probleem te zoeken, samen met de woningcorporaties. De corporaties zouden bijvoorbeeld meer sociale huurwoningen kunnen bouwen en zo aanbod creëren. Enschede wil in contact komen met andere gemeentes die met hetzelfde probleem kampen om samen een oplossing te vinden of van elkaar te leren.

© Nationale Onderwijsgids