Normal_handdoek_hotel

Studenten staan erom bekend het niet altijd zo nauw te nemen met de hygiëne, dus hoe zit dat met hun persoonlijke hygiëne? Een kwart van de studenten doet een week met één (bad)handdoek, terwijl drie keer eigenlijk het maximum is, en zeven procent van de studenten zelfs een maand. Dit blijkt uit een enquête door Studenten.net onder 395 studenten. 

Volgens wetenschapper Kelly Reynolds van The University of Arizona moet je je handdoek wassen nadat je hem drie keer hebt gebruikt.  Huidcellen en bacteriën trekken in de handdoek als je je ermee afdroogt. Na drie keer gebruiken is de handdoek aardig onhygiënisch geworden en moet hij vervangen worden. Als je daarnaast de handdoek niet goed laat opdrogen, of in een vochtige omgeving laat hangen, kunnen bacteriën nog harder groeien en is zelfs drie keer gebruiken soms te veel.

Bij ruim twee derde van de studenten zit het met de hygiëne wel goed: 29 procent van de studenten gebruikt een handdoek twee tot drie keer voordat hij in de was belandt, 39 procent van de studenten zelfs maar één keer. Bij een procent van de respondenten was niet duidelijk hoe vaak zij een handdoek gebruiken alvorens een schone te pakken. 

© Nationale Onderwijsgids