Normal_naamloos

Vandaag vindt de feestelijke lancering plaats van het nieuwe kinderboek uit de serie voor de Kinderuniversiteit. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van het Wetenschapsknooppunt Brabant op Tilburg University zal het nieuwe boek worden gepresenteerd. In het boek 'Mijn toekomst, hoe ziet die er uit?' vertellen hoogleraren van de Tilburgse universiteit wat er allemaal gaat veranderen voor de mens. Dit meldt Tilburg University.

Voorzitter Koen Bekking van het College van Bestuur zal het eerste exemplaar van het kinderboek vandaag overhandigen aan Jan Melis, voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling. De stichting heeft de totstandkoming van het boek mede mogelijk gemaakt.

In het boek stellen professoren van de universiteit prikkelende vragen die kinderen aan het denken moeten zetten. Zoals: “Zijn wij wijzer dan onze ouders?”, “Nemen robots de aarde over?”, “Hoeveel mensen kan de aarde aan?” en “Hoe oud word jij?”.

Zes keer per schooljaar organiseert de universiteit van Tilburg samen met de Technische Universiteit Eindhoven colleges voor de Kinderuniversiteit. De colleges zijn speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool.

© Nationale Onderwijsgids