Normal_vermiste_studenten_turkije

De drie studenten die tijdens een wandeltocht in Turkijke vermist raakten, zijn vandaag gered. Het drietal werd vanochtend door een reddingshelikopter opgepikt en naar het ziekenhuis gebracht. 

De twee Nederlandse studenten gingen op 14 januari samen met een Brit op pad en belden twee dagen later het noodnummer 112 met de mededeling dat zij hulp nodig hadden. De Turkse autoriteiten rukte daarop met zo'n 100 medewerkers uit om de studenten te vinden. 
 
Gisteren werd er ook al met een helikopter gezocht naar de studenten, maar zij werden niet opgemerkt. De studenten zagen de helikopter echter wel, waarna zij dit doorbelden aan het noodnummer. De duur van dit telefoontje was echter te kort om hun locatie te kunnen traceren. De studenten lijken in goede gezondheid te verkeren, maar zijn na de redding ter controle naar het ziekenhuis gebracht. 
 
De drie studenten zijn uitwisselingsstudenten aan de Bogazici universiteit in Istanbul. Het gaat om de Nederlandse Friso de Groot, de Nederlandse Marije de Vries en de Brit David Mackie.