Normal_2013-12-06_santa_run__2._weihnachtsmannlauf_in_hannover__005__weihnachtsm_nner__weihnachtsfrauen_und_nikol_use_am_kr_pcke_wenige_minuten_vor_dem_start_des_5km-laufes_durch_die_city

Vandaag lopen studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Nijmeegse Radboud Universiteit de SantaRun. Deze jaarlijkse hardloopwedstrijd wordt georganiseerd door vierdejaars studenten van de HAN. Met de wedstrijd wordt geld ingezameld voor UNICEF.

Net als voorgaande jaren is de opbrengst van de SantaRun 4 UNICEF bestemd voor de 'Ik ga voor nul'-campagne in Mozambique. De campagne strijdt tegen ondervoeding in dit Afrikaanse land en heeft als doel de kindersterfte terug te brengen naar nul.

Aan de SantaRun, waarbij de deelnemers volgens traditie allemaal verkleed gaan als kerstman, doen zowel studenten van de hogeschool en universiteit als sportverenigingen uit de regio mee. Om de Kerstmannenloop heen worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een Kerstmarkt en muziekoptredens. De hardloopwedstrijd begint vanavond om 19.00 met een gezamenlijke warming-up. De start en finish zijn aan de Molenstraat in Nijmegen. Meer informatie en foto's zijn te vinden op www.santarunnijmegen.nl.

© Nationale Onderwijsgids