Normal_spraak_mond_logopedie

Amsterdamse studenten hebben een nieuwe rage ontketend: massaal keihard schreeuwen. Dit gebeurt onder het mom van het ontladen van examen- en tentamenstress. De hype, die is overgewaaid uit Zweden, heeft al voor de nodige oproer gezorgd. In de studentenwijk Uilenstede rukte de politie met groot materieel uit. Dit meldt Parool.

In Zweden lijkt het al enige tijd de normaalste zaak van de wereld te zijn. Studenten die elke avond op een vast tijdstip voor het open raam of op het balkon hun longen uit hun lijf schreeuwen. De herkomst van de nieuwe traditie is onduidelijk maar filmpjes van studenten die op deze manier 'ontstressen' gaan de hele wereld over. Nu hebben ze ook Nederlandse studenten bereikt.

Vorige week hielden studenten in het ACTA-gebouw voor studentenhuisvesting in Amsterdam-West een schreeuwactie. De actie in studentenflats in de Amstelveense wijk Uilenstede maakte zo'n indruk dat de politie uitrukte met busjes en een helikopter in de veronderstelling dat er iets ernstig mis was. Het bleek echter al snel om studenten te gaan die op het balkon stonden te brullen.

© Nationale Onderwijsgids