Logo_gemeente_amsterdam

De gemeente Amsterdam begint een offensief tegen het tekort aan studentenwoningen in de stad. Er zullen meer dan tienduizend studenten- en jongerenhuizen gebouwd worden in de stad, zo heeft het gemeentebestuur besloten. De huur moet bij 80 procent van deze huizen onder de 500 euro per maand blijven. Dit meldt het Parool. 

Er moeten tussen nu en 2018 8000 extra studentenwoningen en 2500 jongerenwoningen in de stad uit de grond rijzen. Dit heeft het Amsterdamse college op dinsdag besloten. Met dit besluit wil het huidige college meer dan 750 woonplekken voor studenten en jongeren bouwen dan het vorige college. Ook is al bekend dat 400 van de nieuwe woningen aan de Klaprozenweg in Noord komen. Er komen 250 woningen in de Houthavens in West en 145 in de Pieter Vlamingstraat in Oost. 
 
De gemeenteraad heeft besloten tot de grote bouwinspanning om tegemoet te komen aan de groei van de studenten- en jongerenpopulatie in Amsterdam. De gemeente trekt vier miljoen euro uit om het bouwprogramma van de grond te krijgen. Het merendeel van de woningen wordt door particuliere ondernemers gebouwd. 
 
© Nationale Onderwijsgids