Normal_geld3252

Fontys Hogeschool uit Eindhoven heeft 3350 euro, oftewel een bedrag ter hoogte van een jaar basisbeurs, gedoneerd aan de manifestatie van studenten op 14 november tegen het leenstelsel. Fontys is de eerste opleiding die met een donatie reageert op de oproep van studentenvakbond LSVb, aldus voorzitter Tom Hoven. Dit meldt Omroep Brabant. 

Dat de hogeschool een geldbedrag doneert aan de manifestatie is niet omdat zij tegen de invoering van het leenstelsel zijn. “Wij zijn daarin neutraal, maar willen wel dat studenten een platform hebben om hun mening te kunnen uiten. Fontys steunt dus de organisatie daarvan”, aldus een woordvoerder. De LSVb wil de donatie waarschijnlijk gaan gebruiken om bussen in te huren waarmee studenten naar het Malieveld in Den Haag kunnen reizen. 
 
De LSVb had de hogeschool ook gevraagd om de studenten op 14 november tentamenvrij te geven. Fontys heeft dit verzoek niet gehonoreerd. 
 
Het manifest op 14 november wordt georganiseerd door veertien studentenorganisaties, waaronder ook het interstedelijk studentenoverleg ISO, FNV Jong en CNV Jongeren. Op de dag wordt geprotesteerd tegen de invoering van het leenstelsel en de afschaffing van de basisbeurs. 
 
© Nationale Onderwijsgids