Logo_universiteit_utrecht_logo_smal__stagaire-pc_s_conflicted_copy_2014-02-17_

De Universiteit Utrecht start in februari 2015 met de post-graduate master Epidemiology Online. Dit is het eerste masterprogramma in Nederland waarin het theoretisch deel volledig online gegeven wordt. Hierdoor is het programma geschikt voor onderzoekers die elders in de wereld werkzaam zijn in epidemiologisch onderzoek. Dit meldt de Universiteit Utrecht. 

Omdat de cursussen online aangeboden worden, is het voor onderzoekers wereldwijd mogelijk om het programma te volgen zonder anderhalf jaar verlof op te nemen om naar Nederland te komen. Het praktische gedeelte (het onderzoeksproject) voeren ze uit onder supervisie van een begeleider aan de Universiteit Utrecht, bij voorkeur op hun eigen locatie.
 
Tijdens de master Epidemiology Online onderzoeken studenten de verdeling van en de factoren die een rol spelen bij gezondheid en ziekte in specifieke populaties. Door de opkomst van evidence-based medicine zijn er specialisten nodig voor het opzetten van epidemiologisch en gezondheidsonderzoek, en voor het verzamelen van data, analyse en interpretatie ervan. Bij klinisch onderzoek, de industrie en beleidsmakers is er een toenemende vraag naar afgestudeerden in deze discipline.
 
De master start op 1 februari 2015 en is privaat bekostigd, dat wil zeggen dat de deelnemers zelf voor het masterprogramma betalen. Elevate, een initiatief van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht, levert het online portaal voor de opleiding en stelt beurzen ter beschikking aan getalenteerde studenten.
 
© Nationale Onderwijsgids