Normal_onderwijs_docent_klas_school

De sectororganisaties VSNU en de VO Raad voor respectievelijk het universitair en voortgezet onderwijs organiseren op 6 november de conferentie 'Een goede academische leraar voor de klas'. De organisaties willen met leidinggevenden, leraren en andere onderwijsprofessionals discussiëren over de groeiende behoefte aan hoogopgeleide leerkrachten in het onderwijs.

Om aan de behoefte naar academisch geschoolde docenten in het middelbare onderwijs te voldoen zijn er meer studenten nodig die op universitair niveau de lerarenopleiding afronden. Ook een goede begeleiding van de startende docenten is nodig en daarvoor is goede samenwerking tussen voortgezet en universitair onderwijs van belang, stellen beide onderwijsorganisaties. Tijdens de conferentie willen de VSNU en VO Raad daarom de mogelijke manieren bespreken waarop hde universitaire lerarenopleiding verder ontwikkeld kan worden.

De conferentie begint met algemeen vraaggesprek tussen studenten, leraren, wetenschappers, schoolleiders en lerarenopleiders over vier thema's: vakinhoud van de leraar, inhoud en inrichting van de lerarenopleiding, ondersteuning van beginnende en ervaren leraren en de samenwerking tussen middelbare scholen en universiteiten. Deelnemers aan de conferentie gaan na dit plenaire gedeelte in vier groepen uiteen om verder te discussiëren over een van de vier thema's. Het volledige programma van de conferentie is te vinden via de website van de VSNU.

De conferentie is voor directies, decanen, (aankomende) leraren, opleiders, onderzoekers en beleidsadviseurs in het voortgezet en hoger onderwijs. De bijeenkomst vindt plaats op 6 november vanaf 9.30 uur in de Leeuwenberghkerk in Utrecht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het inschrijvingsformulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

© Nationale Onderwijsgids