Normal_tu_delft

De Technische Universiteit (TU) Delft heeft het voor het eerst 20.000 studenten. Dit jaar meldden zich ruim drieduizend eerstejaars aan bij de TU en ook het aantal masterstudenten is flink toegenomen. Steeds meer buitenlandse studenten vinden bovendien hun weg naar de Delftse campus. De 20.000ste inschrijving kwam van Pip Schuijt uit Amsterdam, zij werd onlangs in het zonnetje gezet met bloemen en taart. Dat meldt het AD.

Na haar bachelor aan de University of Oxford twijfelde Schuijt nog tussen een master aan een Franse universiteit of in Delft. Ze koos voor de opleiding Werktuigbouwkunde aan de TU. “Delft is gewoon beter”, lacht Schuijt. “Uiteindelijk is het programma in Delft beter, daarom ben ik hierheen gekomen”.

De toename van de studenten is vooral te danken aan de instroom van masterstudenten die elders hun bachelor hebben gedaan, meestal in het buitenland. De TU Delft heeft een goede reputatie en haalt een goede positie in wereldranglijsten van universiteiten. Dat trekt meer buitenlandse studenten aan. In 2005 kwam nog slechts tien procent van de studenten van over de grens, nu is dat aandeel ruim zestien procent. Ook het aantal vrouwelijke studenten aan de technische opleidingen groeit. In 2006 was twintig procent van de studenten vrouw, nu is dat gestegen naar een kwart van alle studenten.

© Nationale Onderwijsgids