Normal_euro_biljetten_pakken

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) gaat weer financieel forensisch deskundigen opleiden. Er komt wederom een postdoctoraal programma waarin professionals die onderzoek doen naar financiële criminaliteit opgeleid worden. Sinds 2003 bestond deze opleiding niet meer in Nederland. Dit meldt de Telegraaf. 

De opleiding gaat een breed scala aan onderwerpen behandelen. Financieel forensisch deskundigen worden opgeleid in verschillende rechtsgebieden, accountantscontrole, psychologie, ethiek, criminologie en forensische onderzoeksmethoden, aldus de EUR. 
 
Een woordvoerder van de universiteit laat weten dat er besloten is weer een postdoctoraal programma aan te gaan bieden omdat er een toenemende vraag is naar financieel forensisch experts. “De schade van financiële criminaliteit wordt momenteel wereldwijd geschat op ruim 4000 miljard dollar,” aldus de Erasmus Universiteit. In Nederland houden ruim 1000 professionals, bij overheid en bedrijfsleven, zich bezig met onderzoek van fraude en andere misstanden.
 
© Nationale Onderwijsgids