Logo_rathenau_instituut

Dr. Ir. Melanie Peters wordt met ingang van 1 februari 2015 benoemd tot directeur van het Rathenau Instituut. Melanie Peters volgt als directeur van het Rathenau Instituut Jan Staman op die met pensioen gaat. Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Dit meldt het Rathenau Instituut. 

Peters is nu nog directeur van Studium Generale Utrecht en speelt in die hoedanigheid een centrale rol in het debat over de waarde van wetenschap en de maatschappelijke aspecten van nieuwe technologie. Daarnaast vervult ze diverse andere (neven)functies op het grensvlak van wetenschap, beleid en samenleving.

Melanie Peters ziet er naar uit om bij het Rathenau Instituut aan de slag te gaan: 'Wetenschap en technologie zijn overal. Politiek en burgers informeren over de mogelijkheden en gevolgen daarvan is urgent in een democratische samenleving. Het is een eer te werken voor het Rathenau Instituut, dat als onafhankelijk instituut de opdracht heeft nieuwe ontwikkelingen te signaleren en inzichtelijk te maken voor welke keuzes deze ons stellen. Ik wil graag bijdragen aan het verbinden van wetenschap en samenleving door een geïnformeerde dialoog over de grote uitdagingen van de 21ste eeuw. Nieuwe media maken het mogelijk steeds meer in directe dialoog te gaan over relevante issues als voedsel, gezondheid en de energievoorziening van de toekomst.'

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma's op het gebied van wetenschap en technologie.
 
© Nationale Onderwijsgids