Logo_kpc

Het samen opleiden van leraren door lerarenopleidingen en scholen is een positieve ontwikkeling. In educatieve netwerken ontbreekt het vaak niet aan goede bedoelingen. Toch blijkt het in de praktijk lastig om te komen tot echt lerende netwerken waarin de ‘spelers in het veld’ hun eigen belangen opzij zetten en de professionalisering van aankomende en huidige leraren naar een hoger en gemeenschappelijk plan tillen. Dat kan anders en beter, stelt Ton Bruining, directeur beroepsonderwijs van KPC Groep.  Op 29 oktober vindt de masterclass ‘Leren in verbinding’ plaats. Inschrijven hiervoor kan dit 17 oktober. 

Ton Bruining: “Laat ik voorop stellen; er zijn goede ambities voor educatieve netwerken. Maar met een educatief idee als een academische opleidingsschool alleen ben je er nog niet. In de afgelopen decennia zijn we overspoeld met educatieve ideeën, denk ook aan competentiegericht onderwijs en het studiehuis. Als dat niet wordt gekoppeld aan organisatieontwikkeling, professionalisering en netwerkontwikkeling, dan kun je het wel vergeten.”

In de aanloop naar de masterclass zijn interessante opiniestukken verschenen van Jos Castelijns, lector eigentijds beoordelen in het onderwijs, Hogeschool De Kempel ,  Sanne Akkerman, universitair hoofddocent, Afdeling Educatie aan de Universiteit Utrecht, Willy van Dijk, coördinator Academische opleidingsschool Utrecht-Amersfoort en Mark Boiten, directeur lerarenopleidingen beroepsonderwijs van Hogeschool Windesheim

Klik hier voor de opiniebijdragen en informatie over de Masterclass.

(Dit is een advertorial)