Normal_rug_30000

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft het record aantal inschrijvingen van 30.000 bereikt. Niet eerder werden zoveel inschrijvingen genoteerd bij de RUG. Alleen de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht tellen nog meer studenten uit het buitenland.

Het aantal internationale studenten blijft groeien in Groningen. Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met de toename: “De RUG doet er toe, nationaal en internationaal. Ons onderwijs en onderzoek worden hoog gewaardeerd en dat zien we terug in de groei van het aantal studenten en aan onze positie op de internationale ranglijsten. Ik ben er trots op dat we weer meer internationale studenten mogen begroeten in Groningen, zij hebben een steeds belangrijker aandeel in de groei van de universiteit.”

De 30.000e inschrijving werd gedaan door David Davies uit Wales, een eerstejaars bachelor student Informatica. Hij ontving uit handen van collegevoorzitter Sibrand Poppema een laptop, een bos bloemen en een RUG-trui. David was blij verrast: “I was very surprised when they called me to announce that I was the 30.000st student of the University of Groningen. I am honoured that I am the one to reach this milestone.” De 25.000e student werd op 1 oktober 2008 ingeschreven, de 20.000e op 1 oktober 2002.

© Nationale Onderwijsgids