Normal_artsen_patient

Met ingang van het studiejaar 2014-2015 maakt de film ‘The integrity factor’ vast onderdeel uit van het curriculum van bachelor- en masterstudenten Geneeskunde in Groningen en de opleiding van de promovendi in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Dat meldt het UMCG.

'The integrity factor' biedt training in het herkennen van valkuilen en dilemma’s op het gebied van wetenschappelijke integriteit. In herkenbare situaties van alledag worden onderzoekers concrete vragen gesteld en moeten zij keuzes maken. De interactieve film is modulair opgebouwd en heeft diverse beslismomenten, waarop de kijker zelf een keuze mag maken. De film gaat verder, afhankelijk van de keuze die een kijker heeft gemaakt. Ook kan de kijker extra informatie oproepen over verschillende onderwerpen die in de film de revue passeren.
 
De film is als vast onderdeel opgenomen in het curriculum omdat wetenschappelijke integriteit een vast thema is in al het onderwijs binnen het UMCG. 'The integrity factor' is gemaakt door het UMCG, Martini Ziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen.
 
© Nationale Onderwijsgids