Logo_download

De winnaars van de Radboud Science Awards 2014 zijn gisteren bekendgemaakt. Oogheelkundigen Anneke den Hollander en Carel Hoyng winnen een award, net als hersenonderzoeker Ivan Toni en neerlandicus Lotte Jensen. Dit meldt de Gelderlander. 

De wetenschappers krijgen de prijs omdat zij de drie beste en boeiendste wetenschappelijke onderzoeksresultaten van de universiteit en het Radboudumc van dit jaar hebben gemaakt. De organisator van de awards is het Wetenschapsknooppunt. 
 
De onderzoeken krijgen niet alleen een prijs, maar worden ook omgezet naar onderwijsprogramma's voor de basisschool. Daarbij worden ze ingezet om de onderzoekende houding van kinderen te stimuleren. Om het onderzoek te vertalen naar een programma, wordt er 30.000 euro beschikbaar gesteld. Leerkrachten worden ook betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering. Daarnaast worden de programma's gebundeld in een boekenreeks getiteld 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!' De Radboud Science Awards worden op 24 september voor de 5e keer uitgereikt.
 
© Nationale Onderwijsgids