Normal_baby_computer

Deze week hebben 770 baby's, peuters, kleuters en hoogbejaarden per ongeluk een brief van de gemeente Berkelland gekregen. De kinderen werden gevraagd om mee te werken aan een wetenschappelijke onderzoek naar hun vrijetijdsbesteding. De gemeente houdt het onderzoek samen met de Universiteit Utrecht. Dit meldt de Stentor.

In de brief werden de baby's, peuters en kleuters gevraagd om een digitale vragenlijst in te vullen. Daarin moesten ze 'hun motivaties voor vrijetijdsbestedingen, sportgedrag en gebruik van accomodaties' aangeven. 'Ook als u niet aan sport doet, is uw mening voor ons van groot belang,' aldus  burgemeester en wethouders.
 
De fout leidde tot hilariteit op sociale media. De ouders van de zesjarige Juup uit Borculo schreven bijvoorbeeld: "Boom, roos, maan kent onze zoon al, maar een digitale vragenlijst is toch wat veel gevraagd in groep 3!” Een reactie op dit bericht was: "Het is aan de andere kant natuurlijk wel positief dat ook zesjarigen betrokken worden bij de gemeentelijke politiek. Wellicht kan Juup ook vast zijn mening geven over het begrotingsjaarplan van de gemeente."
 
De gemeente laat weten dat bij de steekproef uit het bevolkingsregister iets fout is gegaan. Deze fout kwam alleen aan het licht omdat er heel jonge kinderen aangeschreven werden. De oudere deelnemers, die een brief hebben ontvangen terwijl ze buiten de onderzoeksleeftijd vallen, kunnen dit zelf niet afleiden uit de berichtgeving. Berkelland stuurt alle 770 mensen een excuusbrief. 
 
© Nationale Onderwijsgids