Logo_images

Van 15 tot en met 19 september wordt in Tilburg de European Social Innovation Week gehouden. De week wordt georganiseerd door maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen waaronder Tilburg University en de Provincie Noord-Brabant. Verschillende workshops en lezingen staan op het programma. Dit meldt Tilburg University. 

Tilburg University heeft een belangrijke plaats ingeruimd in haar Strategisch Plan voor Social Innovation: dat is een nieuwe manier van samenwerken tussen overheid, onderwijsinstellingen en ondernemers (de triple helix). Streven is dat deze samenwerking leidt tot nieuwe werkwijzen, nieuwe markten, producten en diensten. 
 
Eijlander opent het evenement op maandag 15 september. Elke dag staat in het teken van een interactief thema: over zorg, werk en onderwijs. Keynote speaker is prof. dr. Josef Hochgerner, grondlegger van hét Europese Centrum voor Social Innovation in Wenen. Hoogleraar Governance of Sustainability Roel in ‘t Veld, participeert in de workshop World Café over methoden en vaardigheden rond social innovation. Daarin wordt vanuit zowel theorie als praktijk gezocht naar het profiel van de Social Innovator als beroep van de toekomst. En hoogleraar kunstmatige intelligentie Max Louwerse van Tilburg Center for Cognition and Communication (TiCC) verzorgt een workshop voor jongeren over Taal en Brein.
 
© Nationale Onderwijsgids