Logo_universiteitsfonds-limburg

Het in 2013 door UM hoogleraren, onder het beheer van Universiteitsfonds Limburg/ SWOL gevestigde en met eigen middelen van die hoogleraren te vullen Hooglerarenfonds, heeft onlangs zijn eerste project geselecteerd. In april deed het fonds onder alle UM hoogleraren een oproep voor indiening van bijzondere onderzoeksprojecten van jonge onderzoekers die die steun kunnen gebruiken.

De adviescommissie bestaande uit de Rob Bauer (SBE), Wiebe Bijker (FASOS), Aalt-Willem Heringa (LAW), Harm Hospers (FHS), Madelon Peeters (FPN) en Nanne de Vries (FHML), besloot een subsidie van € 4400 toe te kennen aan een onderzoeksproject van Dr. Marjo Donners en promovendus Emiel van der Vorst

Het gehonoreerde project betreft een aantal kostbare experimenten gerelateerd aan hart- en vaatziekten onderzoek. Realisatie van een publicatie in een toptijdschrift zal niet alleen bijdragen aan de goede naam van de UM, maar ook een stevige basis bieden voor de acquisitie van nieuwe, prestigieuze subsidies door de UM. Het betreffende project biedt ook goede mogelijkheden voor valorisatie.

Het Hooglerarenfonds levert met zijn subsidie een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de onderzoekslijn en -groep van de aanvrager, Dr. Donners, alsook aan de ontwikkeling van nieuwe therapeutische en diagnostische middelen voor hart- en vaatziekten.

Het Hooglerarenfonds wil jaarlijks bijzonder onderzoek steunen waarbij jonge onderzoekers de kans krijgen zich te ontwikkelen. Jaarlijks vraagt de commissie die het fonds leidt aan de UM hoogleraren om in “hun” fonds een donatie te doen uit hun derde geldstroom activiteiten.

Voor meer informatie over het Hooglerarenfonds, klik hier.


© Nationale Onderwijsgids