Normal_studenten_introductieweek

Vandaag gaat de introductieweek aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) van start. Zo'n 2200 studenten doen mee aan de 'Intro', dat zijn meer deelnemers dan ooit tevoren. Dat komt door een forse stijging van het aantal aanmeldingen door eerstejaars. Dit meldt de TU/e.

Naar verwachting zullen ruim een kwart meer studenten hun studie aan de TU/e beginnen dan in voorgaande jaren, gezien het aantal vooraanmeldingen. Opvallend is ook de toename van het aantal vrouwelijke en internationale studenten. Volgens decaan Lex Lemmens komt dat door de verbreding van de opleidingen. “Door meer te richten op mens en technologie zien we de afgelopen jaren een verandering van het type student dat hier komt studeren. Dat zorgt voor meer vrouwen en internationaliteiten op de campus.”

Vanwege de grotere diversiteit aan studenten, kunnen deelnemers aan de Intro dit jaar zelf een deel van het programma samenstellen. De nieuwkomers mogen zelf drie onderdelen kiezen uit een breed aanbod aan workshops en andere activiteiten. “Het programma past bij de verschillende types studenten die naar Eindhoven komen”, zegt ook een van de organisatoren Tim Beishuizen. “Het gaat niet meer alleen om techniek, maar ook om de maatschappelijke impact van techniek.”

De organisatie besteed daarnaast extra aandacht aan het naar beneden brengen van het alcoholgebruik. Studentenverenigingen mogen pas vanaf 18.00 uur 's avonds alcohol schenken. Alle deelnemers krijgen een polsbandje waaraan te zien is of ze al 18 jaar zijn, zodat minderjarigen geen alcohol krijgen. Het slotfeest, de traditionele cantus, is voor het eerst alcoholvrij. De introductieweek wordt vanavond om 18.00 uur officieel geopend in MetaForum.

© Nationale Onderwijsgids