Logo_logo-m-f-l-s-006651-transparantbg

Tijdens hun jaarlijkse goede doelenweek hebben studenten van de studievereniging Medische Faculteit der Leidse Studenten (MFLS) geld opgehaald voor het Fonds Psychische Gezondheid. Met verschillende activiteiten haalden de studenten een bedrag op van 1194,- euro. Het geld zal worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden voor mensen met psychische problemen.

De studenten kozen voor het Fonds omdat het voor toekomstige artsen en biomedici van belang is dat psychische problemen erkend worden. Er is goed onderzoek nodig opdat mensen met een psychische aandoening beter geholpen kunnen worden.

De studenten organiseerden allerlei activiteiten om geld in te zamelen, zoals een rollerskatedisco, een benefietdiner en een studentenfeest. Ook organiseerden de MFLS samen met het Fonds een symposium over het gebruik van de drug GHB. Medische studenten gingen met deskundigen in gesprek over het grote risico op een overdosis van deze sterk verslavende drug.

De goede doelenweek werd afgesloten met een feestelijke ontmoeting in het Leids Universitair Medisch Centrum. De bestuursleden van MFLS overhandigden daar een cheque met het opgehaalde bedrag aan directeur Ronald Gorter van het Fonds Psychische Gezondheid.

© Nationale Onderwijsgids