Logo_studentenhuis_van_het_jaar

Morgen zal bekend worden welk studentenhuis zich ‘Studentenhuis van het Jaar 2014’ mag noemen. Huizen uit Maastricht, Utrecht en Eindhoven zijn nog in de running. De afgelopen maanden hebben zij de meeste stemmen weten te vergaren. De uitreiking zal plaatsvinden bij het winnende huis. 

Alle drie de huizen organiseren donderdag een huisfeest voor vrienden en bekenden. Studenten.net komt om 19.00 uur met de Studenten.net Landrover de straat van het winnende huis binnenrijden om vervolgens de cheque te overhandigen. De twee verliezende huizen zullen tevergeefs op de uitkijk staan.

De huizen die nog kans maken op de titel ´Studentenhuis van het Jaar 2014´ zijn studentenhuis IBB 59 in Utrecht, Huize De Vries in Eindhoven en studentenhuis TED’s Place in Maastricht. De profielen van alle finalehuizen zijn hier te vinden: http://studentenhuisvanhetjaar.nl/verkiezing/deelnemers.

Stemmen
Er kan op twee manieren op de huizen gestemd worden: via de algemene stemmodule, waarin foto’s en antwoorden van alle drie de finalehuizen voorbij komen, en één keer per dag kan er een voorkeurstem worden uitgebracht op één van de huizen. Beide manieren van stemmen tellen even zwaar. Stemmen op alle studentenhuizen kan hier: studentenhuisvanhetjaar.nl/verkiezing/stemmen. Een voorkeurstem kan worden uitgebracht op de pagina van het huis. Stemmen kan nog tot woensdag 4 juni 23.59 uur.

Offline opdracht
Naast het werven van stemmen, is er voor de huizen in deze ronde een extra opdracht waarmee ze hun positie in de ranglijst kunnen beïnvloeden. De bewoners werken samen aan een kunstwerk waarin de verkiezing duidelijk naar voren komt. De kunstwerken zullen beoordeeld worden door Egge Knol, curator in het Groninger Museum. De bewoners van het huis dat de opdracht wint, winnen sowieso toegangskaarten tot het Groninger Museum.

Prijzen
De finalehuizen ontvangen elk 15 kratten bier, beschikbaar gesteld door Heineken. Het winnende studentenhuis ontvangt een jaar lang gratis pizza van New York Pizza, een jaar lang een volledig ingericht studentenhuis t.w.v. € 2.500, beschikbaar gesteld door SmartStudentDeals.nl en mag voor € 2.500 winkelen bij de Media Markt.

© Nationale Onderwijsgids